КХ ГОВОРИ – Епизод 8: Фрагментарен ли е животът? (върху Георг Зимел)

Това е осми епизод на нашия видео и аудио подкаст.

Неговата тема е Фрагментарен ли е животът? (върху Георг Зимел), а почти едноименната книга на български език (Г. Зимел, Фрагментарният характер на живота, повече за която можете да видите тук) е само отправна точка, но не и предел на разговора.

Традиционният водещ на подкаста, културният журналист и философ Николай Колев разговаря с Теодора Карамелска, която е социолог и културолог, преподавател в Нов български университет и дългогодишен секретар, а вече и заместник-главен редактор на списание Социологически проблеми. Тя е преводачът, но и съставителят, и авторът на послеслов в тома на Зимел Фрагментарният характер на живота (Социологически есета).

Както във всеки от епизодите на подкаста, така и тук темите на разговора далеч надхвърлят публикувания том и поставят различни от неговите акценти, като особено вълнуващи са връзките, които разговарящите прокарват между идеите на Зимел и настоящето.

Можете да проследите видео версията на епизода в Youtube или аудио версията му на платформите Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts.

***

Този епизод, както и цялата подкаст поредица, се реализира с финансовата подкрепа на Националния фонд “Култура”.

Присъединете се към нашия бюлетин!

За да ви обслужва по-добре, тази страница използва т.нар. бисквитки. Ако продължите навигацията си тук, вие се съгласявате с нашата политика на употреба на бисквитките, политика на поверителност и общи условия.
За повече информация относно политиката ни на поверителност натиснете тук.