КХ ГОВОРИ – Епизод 7: Техника ли е психоанализата?

Това е седми епизод на видео и аудио подкаста ни КХ ГОВОРИ.

Темата е „Техника ли е психоанализата?“, а основната референция е наскоро излязлата книга на издателството: Зигмунд Фройд, Техниката на психоанализата, съдържаща 16 класически текста в превод на Елица Цигорийна и съставителство на Антоанета Колева и Елица Цигорийна (2023). (Повече за книгата можете да прочетете тук , както и да си я поръчате с отстъпка. )

Водещият Николай Колев разговаря с един от най-авторитетните български психотерапевти с огромен опит, д-р Давид Иерохам, автор на също наскоро излязла книга, посветена на Фройд (Зигмунд Фройд: сценично и преживелищно, вижте повече за нея тук ), и с Валентин Калинов, доктор по философия, магистър по клинична психология, университетски преподавател. Както обичайно, разговорът поставя много по-широк кръг въпроси, отвъд своята основна референция – сборника с текстове на Фройд.

Можете да гледате видео версията на епизода в youtube  или да чуете аудио версията му в Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts.

* * *

Този епизод, както и цялата подкаст поредица през 2023 г., е реализиран с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант – 2022 г.“

Присъединете се към нашия бюлетин!

За да ви обслужва по-добре, тази страница използва т.нар. бисквитки. Ако продължите навигацията си тук, вие се съгласявате с нашата политика на употреба на бисквитките, политика на поверителност и общи условия.
За повече информация относно политиката ни на поверителност натиснете тук.