КХ ГОВОРИ – Епизод 6: Мислене над екскременталното? (Сетива на близостта)

В епизод 6 на видео и аудио подкаста ни КХ ГОВОРИ Николай Колев, нашият традиционен водещ, разговаря със социоложката (и ръководител на катедра „Социология и науки за човека“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“) Нина Николова, преводач и редактор на книги по психология и социология от немски език.

Основната стартова референция на разговора е почти едноименната книга на събеседничката: Excrementum: Сетива на близостта. (Повече за книгата можете да прочетете тук, както и да си я поръчате с отстъпка.)

Разбира се, както във всеки от епизодите на подкаста, темите на разговора далеч надхвърлят публикувания том и поставят различни от неговите акценти. Водещият Николай Колев, философ и културолог, добавя и свои рефлексии, плод на дългогодишния му интерес към тази прелюбопитна тема.

Можете да гледате видео версията на епизода в youtube  или да чуете аудио версията му в Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts.

* * *

Този епизод, както и цялата подкаст поредица през 2023 г., е реализиран с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант – 2022 г.“

Присъединете се към нашия бюлетин!

За да ви обслужва по-добре, тази страница използва т.нар. бисквитки. Ако продължите навигацията си тук, вие се съгласявате с нашата политика на употреба на бисквитките, политика на поверителност и общи условия.
За повече информация относно политиката ни на поверителност натиснете тук.