КХ ГОВОРИ – Епизод 5: Мислене/Подреждане (върху Жорж Перек)

В 5 епизод водещият Николай Колев разговаря с Юлиан Жилиев, литературен критик и литературен историк, преподавател, преводач на неотдавна излязлата при нас книга на Жорж Перек Мислене/Подреждане, повече за която можете да прочетете тук (както и да си я поръчате с отстъпка).

Както обичайно, разговорът отива доста отвъд книгата – към разговор за жанрове, литературни пристрастия, човешки дреболии, които придават странен и сладък цвят на живеенето.

Продължение на този интересен разговор можете да прочетете в Портал Култура тук. Можете да проследите и дискусията при публичния разговор около книгата по темата „Подреждане на света“, състоял се в Гьоте-Институт през месец май, на видео запис тук.

Можете да гледате видео версията на епизода в youtube или да чуете аудио версията му в Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts.

* * *

Този епизод, както и цялата подкаст поредица през 2023 г. е реализирана с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант – 2022 г.“

Присъединете се към нашия бюлетин!

За да ви обслужва по-добре, тази страница използва т.нар. бисквитки. Ако продължите навигацията си тук, вие се съгласявате с нашата политика на употреба на бисквитките, политика на поверителност и общи условия.
За повече информация относно политиката ни на поверителност натиснете тук.