КХ ГОВОРИ – епизод 3: Що (ли) е литература?

В този епизод водещият на подкаста ни, Николай Колев, разговаря с Петър Горанов – доцент по етика в Софийския университет, автор на множество текстове по философия и културни проблеми на историята и настоящето.

„Що (ли) е литература?“ е заглавието на този епизод и то препраща към неотдавна публикувана от Петър Горанов студия, наречена „Фантазия на тема ‘литература’“  (повече информация за книгата на издателството на Софийски университет, в която е поместена студията, вижте тук).

Продълженията на този свръхинтересен разговор, в който Петър Горанов ни убеждава, че нашите истини са „бивши метафори“, можете да прочетете в “Литературен вестник“, брой от 1 юни 2023 г., както и в Портал Кулура тук.

Но какво всъщност мисли Петър, а и водещият Николай? Най-добре вижте, чуйте в този епизод.

Можете да гледате видео версията на епизода в youtube или да чуете аудио версията му в Spotify, Apple Podcast или Google Podcast.

* * *

Този епизод, както и цялата подкаст поредица през 2023 г. е реализирана с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант – 2022 г.“

Присъединете се към нашия бюлетин!

За да ви обслужва по-добре, тази страница използва т.нар. бисквитки. Ако продължите навигацията си тук, вие се съгласявате с нашата политика на употреба на бисквитките, политика на поверителност и общи условия.
За повече информация относно политиката ни на поверителност натиснете тук.