КХ ГОВОРИ – епизод 1: Що е творчески акт? (върху Джорджо Агамбен)

В този първи епизод водещият на подкаста, Николай Колев, разговаря с Валентин Калинов – философ, психолог, преподавател, автор на роман и множество философски, литературни и психологически текстове, преводач и познавач на творчеството на Джорджо Агамбен, който се нарежда сред най-големите философи на съвремието ни.

„Що е творчески акт?“ е заглавие на прочуто есе на Джорджо Агамбен, включено в нашия сборник с есета: Джорджо Агамбен, „Що е…?“ (повече информация за книгата вижте тук в сайта ни, откъдето можете да поръчате книгата с отстъпка).

Разговорът засяга еднакво полетата на философията и литературата, понякога в неочаквани ракурси на сближаване и/или раздалечаване.

Можете да гледате видео версията на епизода в youtube или да чуете аудио версията му в Spotify, Apple Podcast или Google Podcast.

* * *

Този епизод, както и цялата подкаст поредица през 2023 г. е реализирана с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант – 2022 г.“

Присъединете се към нашия бюлетин!

За да ви обслужва по-добре, тази страница използва т.нар. бисквитки. Ако продължите навигацията си тук, вие се съгласявате с нашата политика на употреба на бисквитките, политика на поверителност и общи условия.
За повече информация относно политиката ни на поверителност натиснете тук.