Театър на мисълта, или как експериментът започва като индивидуален и продължава в група

През 2011-2012 г., след като Снежанка Михайлова вече бе публикувала на английски език своята книга Theatrе of Thoughts (2011, ISBN 9789545871559), в продължение на почти година в малка група обсъждахме на закрити и открити работни ателиета темите за „театъра на мисълта“ като една възможност да се работи за преход от формиране на публика според жанра културен продукт, който произвеждаш  (в нашия случай – книги), към формиране на публика-партньор в един истински процес на конструиране на смисъл.

Групата включваше: Петър Горанов, философ и университетски преподавател, Снежанка Михайлова, пърформър и автор на арт книги, Яна Левиева, художник, и Антоанета Колева, издател, преводач и автор на текстове, директор на издателството.

Експериментът беше част от стремежа ни за революционизиране на начина, по който книгите могат да стигат до публиката си. Той изкристализира в минииздание, което смятаме за въплъщенията на идеите ни да експериментираме със съдържанието (колкото и неразделно да е то от формата).

Миниизданието можете да видите тук.

Ако нашата работа по този експеримент ви заинтересува, пишете ни на електронния адрес на издателството: kx@kx-publishing.org или kx@bsph.org.

Присъединете се към нашия бюлетин!

За да ви обслужва по-добре, тази страница използва т.нар. бисквитки. Ако продължите навигацията си тук, вие се съгласявате с нашата политика на употреба на бисквитките, политика на поверителност и общи условия.
За повече информация относно политиката ни на поверителност натиснете тук.