KX ART – епизод 7: “Настанени един в друг”

KX ART (повече тук) е поредица експериментални работи, съчетаващи текстове от високата хуманитаристика или от хибридния жанр хуманитаристика-литература с всекидневни жестове и актове. Връзката помежду им е по линията на аналогията или по линията на предизвикателния абсурд.

Този епизод се опира на текстове на американската философка Джудит Бътлър от книгата й Силата на ненасилието, в превод на български на Станимир Панайотов и Цвета Цанева.

Когато се „свързвам“ с теб, какво откривам „там“? Историята на моите собствени травми и лишености или твоята история на недостатъчно обич?

Защо разрушаването на другия, унищожаването на другия е разрушаване и унищожаване на себе си?

Как е възможно да предотвратим нанасянето на нови травми и разрушения един на друг?

Можете да гледате епизода в Youtube:

Актьорската работа е на актрисата Юлиана Сайска:

Юлиана Сайска

Режисьорското решение е на Никола Гюлмезов. Музиката е на Пьотр Витовски. Идея за поредицата КХ АРТ: Антоанета Колева. Концептуално решение за синергията текст/етюд: Николай Колев и Антоанета Колева. Цялостна видеопродукция: Никола Гюлмезов.

* * *

Експерименталната поредица е част от по-голям проект и се реализира с финансовата подкрепа на  Национален фонд “Култура” в рамките на програмата на Фонда  “Едногодишен грант 2022”.

Присъединете се към нашия бюлетин!

За да ви обслужва по-добре, тази страница използва т.нар. бисквитки. Ако продължите навигацията си тук, вие се съгласявате с нашата политика на употреба на бисквитките, политика на поверителност и общи условия.
За повече информация относно политиката ни на поверителност натиснете тук.