Най-нови рецепции на Макс Вебер в България в дискусия с германския му издател Едит Ханке

На 29 януари от 18,30 ч. д-р Едит Ханке от Баварската академия на науките, член на екипа, който от години издава пълните събрани съчинения на Макс Вебер, специалист по рецепцията на Вебер днес по света, се срещна в Библиотеката на Гьоте-Институт (ул. „Будапеща“, 1, София) с българските читатели на Вебер и нашите издания на текстовете му.

Тя представи – в наистина вълнуващ разговор със социолога професор Кольо Коев, преводач и съставител на българските издания на Вебер – така наречения opus magnum на германския баща на социологията, Икономика и общество, и рецепцията му по света.

Едит Ханке пристигна по покана на Гьоте-Институт и Издателска къща КХ – Критика и Хуманизъм по повод на минисерията ни от три тома с избрани текстове на Макс Вебер на български език. Първият том вече е налице – това е Фигури на културата / Фигури на властта. Вторият том се подготвя под работно заглавие Основни социологически категории на икономиката. Третият том ще бъде посветен на социологията на правото.

Наистина зарадвахме читателите на Вебер, като публикувахме в навечерието на събитието второ, ревизирано и допълнено издание на най-търсената антология с текстове на Макс Вебер, озаглавена Генезис на западния рационализъм.

 

Присъединете се към нашия бюлетин!

За да ви обслужва по-добре, тази страница използва т.нар. бисквитки. Ако продължите навигацията си тук, вие се съгласявате с нашата политика на употреба на бисквитките, политика на поверителност и общи условия.
За повече информация относно политиката ни на поверителност натиснете тук.