Eдин легендарен сборник с текстове на Макс Вебер се възражда обновен и допълнен

На 29 януари 2019 г. се появи новото издание на книгата, съдържаща едни от най-основополагащите, но и най-лесните за четене текстове на Макс Вебер, озаглавена от нейния съставител, професор Кольо Коев, Генезис на западния рационализъм. Защо понятието “генезис” в заглавието има “двойно” приложение в случая и каква е ролята на “рационализма” в историята около книгата и в изследователската история на Макс Вебер можете да научите, като за начало, от встъпителния текст на съставителя, но и много по-разгърнато от самите текстове.

Преводачи на книгата са най-добрите изследователи на Вебер и на немската хуманитаристика и социална наука в България: редом с Кольо Коев, също и Румен Даскалов, Светлана Събева, Димитър Зашев, Димитър Денков, Теодора Карамелска.

Дизайнът на книгата е една от последните работи на великолепната Яна Левиева, неотменен художник на издателството в продължение на 10 години, която ни напусна без време (1967-2018) и с която българската сцена на изкуството на книгата изгуби своята най-ярка фигура и своя революционер, както и своя ироник и най-чужд на суетата човек.

Присъединете се към нашия бюлетин!

За да ви обслужва по-добре, тази страница използва т.нар. бисквитки. Ако продължите навигацията си тук, вие се съгласявате с нашата политика на употреба на бисквитките, политика на поверителност и общи условия.
За повече информация относно политиката ни на поверителност натиснете тук.